Maqedoni

Filloi seanca për zgjedhjen e Qeverisë së re


Kuvendin
e
Maqedonisë

Veriut
ka
fil


Kuvendin
e
Maqedonisë

Veriut
ka
filluar
seanca
për
zgjedhjen
e
Qeverisë

re.


Advertisements

Tashmë
është
konfirmuar
edhe
rendi
i
ditës
me
pikë

vetme

rendit

ditës

zgjedhja
e
përbërjes
dhe
programit
qeverisës.

Sipas
propozimit,
për
kryeministër
pritet

zgjidhet
Dimitar
Kovaçevski,
ndërkaq
për
ministra
janë
propozuar:

 • Sllavjanka
  Petrovska

  ministre
  e
  Mbrojtjes
 • Oliver
  Spasovski

  ministër
  i
  Punëve

  Brendshme
 • Nikolla
  Tupançevski

  ministër
  i
  Drejtësisë
 • Artan
  Grubi

  ministër
  për
  sistem
  politik
  dhe
  marrëdhënie
  mes
  komuniteteve
 • Bujar
  Osmani

  ministër
  i
  Punëve

  Jashtme
 • Fatmir
  Besimi

  ministër
  i
  Financave
 • Kreshnik
  Bekteshi

  ministër
  i
  Ekonomisë
 • Lupço
  Nikollovski

  ministër
  i
  Bujqësisë,
  Pylltarisë
  dhe
  Ekonomisë

  Ujrave
 • Bekim
  Sali

  ministër
  i
  Shëndetësisë
 • Jeton
  Shaqiri

  ministër
  i
  Arsimit
  dhe
  Shkencës
 • Jovana
  Trençevski

  ministre
  e
  Punës
  dhe
  Politikës
  Sociale
 • Goran
  Milevski

  ministër
  i
  Vetëqeverisjes
  Lokale
 • Bisera
  Kostadinova
  Stojçevska

  ministre
  e
  Kulturës
 • Admirim
  Aliti

  ministër
  për
  Shoqëri
  Informatike
  dhe
  Administratë
 • Bllagoj
  Boçvarski

  ministër
  për
  Transport
  dhe
  Lidhje
 • Naser
  Nuredini

  ministër
  për
  Mjedis
  Jetësor
  dhe
  Planifikim
  Hapësinor
 • Bojan
  Mariçiq

  ministër
  pa
  resor

  zëvendëskryeministër
  për
  çështje
  evropiane
 • Sllavica
  Grkovska

  ministër
  pa
  resor

  zëvendëskryeministre
  për
  luftë
  kundër
  korrupsionit
 • Fatmir
  Bytyqi

  ministër
  pa
  resor

  zëvendëskryeministër
  për
  çështje
  ekonomike
 • Xhemail
  Çupi

  ministër
  pa
  resor.