Maqedoni

EMV do të menaxhojë ndërmarrjet e ngrohjes

Vjollca
Aliti


Advertisements

Vjollca
Aliti


Advertisements

Pas
marrëveshjes

djeshme
për
zgjidhjen
e
krizës
me
ngrohjen
qendrore,
qytetarët
e
Shkupit
kanë
siguruar
ngrohje,
por
jo
edhe
500
amvisëri
nga
Çairi
dhe
komuna
e
Butelit,

cilat
sot
mbetën
pa
ngrohje.
Nuk
dihet
se
pse
marrëveshja
nuk
vlen
për
këto
familje.
Autoritetet
sigurojnë
se
marrëveshja
do

zyrtarizohet
javën
e
ardhshme,
kur
Elektroekonomike
do

marrë
drejtimin
e
kompanisë
BEG,
shkruan
Alsat.

“Bazuar

dispozitën
e
arritur

seancën
e
djeshme

Qeverisë
lidhur
me
krizën
për
furnizim
me
ngrohje
dhe
vendimeve
shtesë

do

pasojnë,
SH.A
EMV
do

marrë
menaxhimin
e
BEG
deri

përfundim

krizës
me
furnizim
me
ngrohjen”-
thonë
nga
EMV.

Marrja

menaxhim
e
tre
subjekteve
BEG
(Prodhimi,
Distribuimi
dhe
Furnizim)
dhe
Ngrohtorja
SH.A
Shkup
Veri
pritet

bëhet
pasi
EMV-ja
 të
marrë
nga
Qeveria
vendimet
dhe
përgjegjësitë
e
nevojshme
për
zbatimin
e
marrjes.

Ndërkohë,
EMV-ja
nënshkroi
marrëveshje
me
Kompaninë
për
prodhimin
e
energjisë
elektrike
dhe
ngrohjes
TE-TO
e
cila
do

rrisë
vëllimin
e
prodhimit

energjisë
elektrike
dhe
ngrohjes,
gjegjësisht
do

punojë
me
kapacitet
maksimal
shtatë
ditë

javë

vend

pesë
ditëve
si

parë,

periudhën
nga
ora
05:00
e
mëngjesit
deri

orën
01:
00
pas
mesnate
me
fuqi

plotë.
Kjo
nënkupton

amvisëritë
do

ketë
ngrohej
deri

orën
1
pasmesnate

vend

deri
tani

orën
22.00.
 Deri

ditën
e
marrjes

BEG
nga
EMV-ja,

gjitha
shpenzimet
për
dërgimin
e
ngrohjes

Shkup
do
ti
kalojnë
kompanisë
TE-TO.

Marrëveshja
e
arritur
dhe
problemet
lidhur
me
ngrohjen
sipas
VMRO
DPMNE-së
janë
pasojë
e
paaftësisë

qeverisë
për
tu
përballur
me
krizën
energjetike,
përfshirë
edhe
ngrohjen
qendrore.

“Për
shkak

pa
aftësisë

Qeverisë

udhëhequr
nga
LSDM-ja
qytetarët
po
paguajnë
fatura


larta
për
ngrohje
dhe
janë

pa
sigurt
nëse
do

kenë
ngrohje.
Sot
Qeveria
përsëri
me
paratë
e
qytetarëve,
përmes
mjeteve
buxhetore
paguan
ngrohje


shtrenjtë
qendrore.
Paaftësia
e
LSDM-së
po
varfëron
familjet
me
fatura

larta
për
rrymë
dhe
ngrohje”-
pohoi
Marija
Miteva,
Zëdhënëse
e
VMRO-
DPMNE-së.

Përmes
një
komunikate
me
shkrim
LSDM
I
është
kundërpërgjigjur
VMRO-së
mbi
këtë
çështje
duke
thënë
se
kryetarja
e
Shkupit
I
injoroi
tërësisht
nevojat
e
shkupjanëve
rreth
krizës
me
ngrohjen
qendrore
dhe

vend


ndihmojë
përmes
qytetit

Shkupit,
ajo
kërkoi
arsyetime.


Arsovska
edhe
një
herë
dëshmoi
se
për
atë
me
rëndësi
nuk
janë
interesat
e
qytetarëve,
por
me
rëndësi
është
vetëm
interesi
partiak.
Për
dallim
nga
pakujdesia
e
Arsovskës
dhe
VMRO-së,
Qeveria
e
LSDM-së
gjeti
zgjidhje
e
cila
siguron
radiator

ngrohtë
për
shkupjanet.
Me
shpalljen
e
gjendjes

krizës,
po
ndërmerren
masa
për
furnizim

pa
penguar
me
energji
elektrike
dhe
ngrohje
si
dhe
mbrojtjen
e
standardit

qytetarëve”-
thonë
nga
LSDM.