Teknologji

Edhe pse gjiganti i rrjeteve sociale e kërkoi në shtator/ Merret vendimi: Gjyqi Twitter-Elon Musk do të nisë në tetor!

Beteja ligjore e Twitter dhe Elon Musk mbi v

Beteja ligjore e Twitter dhe Elon Musk mbi vendimin e shefit ekzekutiv të Tesla-s për të ndërprerë blerjen prej 44 miliardë dollarësh të gjigantit të mediave sociale do të zhvillohet në tetor, sipas vendimit të një gjyqtari të martën.Twitter e paditi Musk më 12 korrik, duke e akuzuar miliarderin se refuzoi “të respektojë detyrimet e tij ndaj Twitter dhe aksionerëve të tij, sepse marrëveshja që ai nënshkroi nuk i shërben më interesave të tij personale”.

“Pasi organizoi një spektakël publik për të vënë në lojë Twitter-in, dhe pasi kishte propozuar dhe më pas nënshkruar një marrëveshje bashkimi miqësore me shitësin, Musk me sa duket beson se ai – ndryshe nga çdo palë tjetër që i nënshtrohet ligjit të kontratës së Delaware-it – është i lirë të ndryshojë mendje, duke hedhur poshtë kompania, prishin operacionet e saj, shkatërrojnë vlerën e aksionerëve dhe largohen”, thuhet në padi.

Kompania kërkoi që gjykimi të përshpejtohej deri në shtator, sepse marrëveshja e bashkimit ka një datë “drop dead” më 24 tetor.

Në një mocion të premten, Musk i kërkoi gjykatës të refuzojë kërkesën “e pajustifikueshme” të Twitter dhe të shtyjë datën e gjykimit deri më 13 shkurt 2023, ose më vonë, për t’i dhënë më shumë kohë një hetimi për të përcaktuar përqindjen e Twitter të llogarive të padëshiruara dhe false.

Musk ka kundërshtuar vlerësimet e brendshme të kompanisë se llogaritë e padëshiruara dhe të rreme përbëjnë më pak se 5% të përdoruesve të saj. Gjyqi do të zhvillohet gjatë pesë ditëve, më shumë se katër ditët që kishte kërkuar Twitter, por më e shkurtër se dy javët që kishte kërkuar Musk.

Kancelarja Kathaleen McCormick e Gjykatës së Kancelarisë në Delaware tha se palët ishin të afta të trajtonin një gjyq të përshpejtuar dhe pasi një kompani publike Twitter meritonte që reja e varur mbi të të zgjidhej shpejt.

“Realiteti është se vonesa kërcënon dëm të pariparueshëm për shitësit,” tha ajo, duke iu referuar Twitter.

Avokati i Twitter, William Savitt, argumentoi gjatë seancës dëgjimore të së martës se numri i llogarive bot dhe spam në shërbimin e tij nuk kishte asnjë ndikim në marrëveshjen e tij me Musk. Ai tha se Musk e kapi këtë çështje, sepse ai po kërkonte “të krijonte një rampë daljeje për një marrëveshje që nuk e ka”.

Një avokat i Musk akuzoi Twitter-in për zvarritje në përgjigje të kërkesave të Musk për informacion në lidhje me metodat për llogaritjen e numrit të llogarive spam.

“Kur zoti Musk filloi të bënte pyetje, përgjigjet që ai mori ishin alarmante”, tha avokati i Musk, Andrew Rossman. Rossman shtoi se do të duhen muaj për të analizuar sasi të mëdha të dhënash për të zgjidhur pyetjet e Musk në lidhje me llogaritë e padëshiruara të Twitter.

Rossman gjithashtu kundërshtoi nocionin se Musk po përpiqej të dëmtonte Twitter-in, duke vënë në dukje se miliarderi kishte një aksion më të madh se zotërimet e kombinuara të drejtorëve të Twitter.

Sipas marrëveshjes së arritur në prill, Musk u zotua të blinte dhe ta merrte Twitter privat me 54.20 dollarë për aksion.

Musk më parë ka zotuar 33.5 miliardë dollarë financim të kapitalit për marrëveshjen, me pjesën e mbetur të financuar përmes një pakete financimi të borxhit të kryer nga bankat. Paketa e financimit të borxhit është caktuar të skadojë më 25 prill 2023.

Që nga koha e publikimit, aksionet e Twitter kanë rënë afërsisht 6% nga viti deri më sot. Marrë nga foxbussines.com