Kuriozitete

Dhjetë emrat më të përdorur për fëmijët në Kosovë gjatë vitit 2020

Ajla, Alea, Asja, Dua, Inara për vajzat; Ajan, Tian, Amar, Noar dhe Omer për djemtë, janë top 10 emrat më të përdorur në Kosovë gjatë vitit 2020.

Me emrin Ajla u pagëzuan 335 vajza të lindura gjatë vitit 2020, ndërsa emrin Ajan morën 305 djem.

Kjo është bërë e ditur nga statistikat që ka publikuar sot Agjencia e Statistikave të Kosovës.

ASK sot ka publikuar të dhënat vjetore për lindjet, vdekjet, kurorëzimet, shkurorëzimet, emrat etj.

Në vitin 2020 janë regjistruar 28 mijë e 674 lindje (brenda dhe jashtë Kosovës). Prej këtyre lindjeve të regjistruara, 21 mijë e 907 kanë ndodhur brenda territorit të Kosovës, nga të cilat 11 mijë e 340 ishin meshkuj ose 51.8 përqind, dhe 10 mijë e 567 ishin femra ose 48.2 përqind.

Në vitin 2020 janë regjistruar gjithsej 14 mijë e 514 raste të vdekjeve (brenda dhe jashtë Kosovës). Prej tyre, 12 mijë e 987 vdekje kanë ndodhur në Kosovë, nga të cilat 7 mijë e 222 ose 55.6 përqind të rasteve ishin meshkuj dhe 5 mijë e 765 ose 44.4 përqind të rasteve ishin femra.