Shëndetësi

Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse hani pak çokollatë çdo ditë

Çokollata është një ëmbëlsirë e preferuar për s

Çokollata është një ëmbëlsirë e preferuar për shumë njerëz, por kaloritë e saj veprojnë si një faktor frenues.

Sidoqoftë, studiuesit heqin fajin e ngrënies së ëmbëlsirës tuaj të preferuar dhe arrijnë në përfundimin se ne mund ta shijojmë çokollatën pa faj çdo ditë. Ky zakon, argumentojnë ata, jo vetëm që nuk dëmton shëndetin tonë, por në fakt ka përfitime shumë të rëndësishme!

Sipas studimeve nga disa studiues, konsumimi i rreth 100 gram çokollatë çdo ditë shoqërohet me një rrezik të zvogëluar të sulmit në zemër, për shembull, sulmit në zemër dhe goditjes në tru.

Analiza nga hulumtimi tregoi se nëngrupi i fundit, pra ata që hëngrën më shumë çokollatë, përfshinin kryesisht njerëz më të rinj, me më pak peshë, presion të ulët të gjakut dhe më pak proteina për shkak të inflamacionit, ndërsa ushtronin më shumë faktorë që janë zbuluar se zvogëlojnë rrezikun kardiovaskular.