Bota

Çfarë ka ndryshuar Bideni në zyrën e tij

Zyra Ovale ka qenë përherë simbol i fuqisë dhe madhështisë së presidencës amerikane dhe shefi i ri i Shtëpisë së Bardhë tradicionalisht ka ndryshuar dekoret për të reflektuar administratën e re.

Joe Biden, presidenti i ri, bëri disa ndryshime për ta dalluar nga pararendësi.

Bideni ka mbajtur perdet që ishin hequr nga nda Donald Trumpi, por ishin përdorur edhe në të kaluarën nga ish-presidenti Bill Clinton. Tepihu është me ngjyrë më të mbyllët të kaltër se që ishte ai i Trumpit.

Prapa Bidenit është një bust i aktivistit të të drejtave civile, Cesar Chavez. Po ashtu aty janë vënë buste edhe të Martin Luther Kingut, Rosa Parkut, Eleanor Rooseveltit e Robert F Kennedyt. Është hequr ajo e Winston Churchillit.

Një pikturë e Benjamin Franklinit është pjesë e zyrës së Bidenit. Në vend të Andrew Jacksonit, presidentit të shtatë të SHBA-së që ishte nacionalist, Bideni vuri portretin e madh të Franklin D Rooseveltit. Krahas kësaj fotografie janë edhe disa të tjera të ish-presidentëve.

Presidentët kanë përdorur stilolapsa të ndryshëm për të nënshkruar ligje të caktuara. Në një fotografi të parë të Bidenit nga kjo zyrë shihen disa stilolapsa afër dosjes së gjelbërt me nënshkrime.

Në komodinën prapa presidentit janë fotografi të shumta familjare, përfshirë edhe ajo e të birit të vdekur, Beau Biden. E pranishme është edhe fotografia e të ëmës së Bidenit, Catherine Eugenia Finnegan, si dhe Zonjës së Parë, Jill Biden, dhe të tre fëmijëve, plus me anëtarë të tjerë të familjes. Është edhe një fotografi e takimit të Bidenit me Papa Françeskun.

Në tavolinë është edhe busti i ish-presidentit Harry Truman.