Maqedoni

Carovska: Provimi i kualifikimit në shkollat ​​e mesme, nëse më shumë studentë kanë të njëjtin numër të pikëve

Në çdo shkollë të mesme ku një numër i madh

Në çdo shkollë të mesme ku një numër i madh i studentëve që aplikojnë për regjistrim kanë një numër identik të pikëve, do të jepet një provim shtesë i kualifikimit, tha në një bisedë për emisionin “Magazina Ekonomike” për Alsat, Ministrja e Arsimit, Mila Carovska . Siç shtoj ajo, praktika e hapjes së një klase shtesë për grupe të tilla nuk do të praktikohet më, dhe parimet janë shpallur në konkursin për regjistrim.

– Advertisements –


Në çdo shkollë ku një numër më i madh i nxënësve do të paraqiten me të njëjtat pikë, dhe plotësojnë kushtet për regjistrim, nën dhe mbi rresht, ata do të bëjnë një testim kualifikimi dhe kështu do të përfundojmë brenda mundësive të shkollës, “tha Carovska.