Kosovë Shëndetësi

Bie numri i pacientëve me COVID-19 të shtrirë në spitalet rajonale

Derisa numri i pacientëve të hospitalizuar në institucionet publike shëndetësore në vend kishte shkuar në mbi 1 mijë, ditëve të fundit numri i pacientëve të shtrirë në këto institucione ka rënë. Kësisoj, gjatë ditës së sotme 808 persona janë të hospitalizuar.

Ditëve të fundit ka rënë numri i pacientëve të hospitalizuar në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet rajonale.

Derisa para dy javësh numri i të hospitalizuarve kishte shkuar në 1 mijë e 10, sot numri i pacientëve të shtrirë në këto institucione është 808.

Nga këta 547 janë të konfirmuar pozitiv me COVID-19, 5 janë në respiratorë, 46 në ventilim mekanik joinvaziv dhe 573 me oksigjen.