Maqedoni

“Bëj retuit një vakt” – Nga një ide “e zakonshme” në një aksion të jashtëzakonshëm humanitar

Një
ide
e
pazakontë

kthehet

një
fus

Një
ide
e
pazakontë

kthehet

një
fushatë

vërtetë
humanitare.
Nisma
“Bëj
retuit
një
vakt”
nisi
vetëm
me
dy
pjesëmarrës,


rrjetet
sociale
postuan
foto

ushqimeve

shërbyera

shtëpi
apo

restorant.
Megjithatë,
ideja
fillestare
mori
një
karakter

ri
pasi
ata
vendosën,
pas
publikimit

fotove,
ushqimet
t’u
jepeshin
atyre

kishin

shumë
nevojë.
Për
këtë
temë

emisionin
e
sotëm
“200”

Alsat,
flet
aktivistja
e
“Bë
retuit
një
vakt”,
Teodora
Cvetkovska.


Advertisements

“Në
fillim
gjithçka
filloi
me
gatimin
e
ndoshta
20
vakteve,
te
kush

ishte

shtëpi,

banesë,

ndonjë
hapësirë

do
na
jepnin,
dhe
pas
6
vitesh
ne
gatuajmë

shumë
se
200
vakte
çdo

premte
dhe

shtunë
ua
ndajmë

pastrehëve
por
edhe
njerëzve

janë

rrezik
social.
Kështu,
nga
diçka

filloi
krejtësisht

mënyrë
naive,

rrjetet
sociale,
tani
është
bërë
një
lloj
tradite,
kështu

vijnë
edhe
kompani
dhe
gatuajnë
çdo

premte
dhe
ndihmojnë”,
tha
Cvetkovska.