Shqipëri

Aterron aeroplani i parë në aeroportin e Kukësit

Ka zbritur avioni i parë në aeroportin e Kukës

Ka zbritur avioni i parë në aeroportin e Kukësit “Zayed, Flatrat e Veriut”.

Disa minuta më parë, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama kishte postuar në Facebook videon e udhëtimit të avionit “Air Albania” nga aeroporti ndërkombëtar “Nënë Tereza” drejt aeroportit të Kukësit.
Pasi hyri në avion, kryeministri ironizoi: “Për Kukës, ë? Po si shpjegohet, u bë aeroporti? Do votoni PD-në tani, se nuk ka diskutim”.

Aeroporti ndërkombëtar i Kukësit “Zayed-Flatrat e veriut” ka një pistë prej 2.2 kilometrash dhe kullën e saj të vrojtimit, ndërsa në pjesën e vendqëndrimit të aeroplanëve, është projektuar për të mbajtur 3 të tillë njëkohësisht, ndërkohë që brenda një ore mund të nisen katër aeroplanë.