Showbiz

Anglia largon karantimin për të hyrë në këtë shtet për shumë vende

Njerëzit që vijnë në Angli nga më shumë se 50 v

Njerëzit që vijnë në Angli nga më shumë se 50 vende, përfshirë Francën, Spanjën, Gjermaninë dhe Italinë, nuk do të kenë më nevojë të karantinojnë nga 10 korriku, konfirmoi Departamenti për Transport.

Një listë e plotë e vendeve të përjashtuara që paraqesin “një rrezik të zvogëluar” nga koronavirusi do të publikohet më vonë.

Shumica e udhëtarëve në Mbretërinë e Bashkuar aktualisht duhet të izolohen për dy javë.

Skocia dhe Uellsi nuk duhet të vendosin nëse do të lehtësojnë kufizimet e udhëtimit dhe i përshkroi ndryshimet si “shambolike”, raporton BBC, transmeton Insajderi.com.

Rregulloret e karantinës mbeten gjithashtu në fuqi në Irlandën Veriore për njerëzit që vijnë nga jashtë MB dhe Republika e Irlandës.

Kufizimet e karantinës në Angli hynë në fuqi vetëm në fillim të qershorit, në një përpjekje për të ndaluar koronavirusin të hynte në vend në një kohë kur infeksionet në Mbretërinë e Bashkuar po binin.

Përjashtimet e reja nënkupton që njerëzit që vijnë nga vendet e zgjedhura do të jenë në gjendje të hyjnë në Angli pa pasur nevojë të izolohen, përveç nëse kanë qenë ose kanë udhëtuar nëpër vendet jo-përjashtuese në 14 ditët e mëparshme. /Insajderi.com/