Maqedoni

Ali Ahmeti: BDI-ja do të shënojë fitoren e saj më të madhe më 12 Prill

Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti u tha qytetarëve të komunës së Bogovinës se ata nuk do të ishin misionarë nëse gjeneratat e reja nuk do të përparonin në shpatullat e tyre. “Tani, unë e shoh 12 Prillin 2020 si një fitore të madhe për Bashkimin Demokratik për Integrim. Me një bashkim të tillë, nuk ka asnjë fuqi që mund të na mposhtë, sepse së pari kemi krijuar mision, ideale dhe tani funksione.

Nuk ka asnjë mision pa mision, nuk ka mundësi për të arritur qëllimin nëse i humbni idealet tuaja. Ne jemi një Union i idealeve, misionet duhet të ecin përpara. Jo vetëm sepse kjo është familja jonë, por më tregoni për një lëvizje që ka kontribuar në këtë vend më shumë sesa familja jonë. Ajo lidhet me familjen tonë, nga alfabeti në universitet, nga përfaqësimi i drejtë deri tek simbolet kombëtare, të gjitha janë investime kapitale që do të përdoren nga shqiptarët, dhe ato janë të pavdekshme, ato e krijuan familjen tonë të madhe Bashkimin Demokratik për Integrim, Ushtrinë Popullore, ”tha Ahmeti.

Ahmeti shtoi se mos marrja e datës për fillimin e bisedimeve të anëtarësimit në BE u dënua nga vetë autoritetet e Brukselit, duke e quajtur këtë një gabim të madh.