Showbiz

9 vjeçari aplikon për punë në NASA – Agjencia hapësinore i ktheu përgjigjen më të ëmbël

Letra motivuese e një vogëlushi të  klasës së k

Letra motivuese e një vogëlushi të  klasës së katërt kishte marrë vëmendjen e NASA-s që ishin në kërkim të “rojtarit të galaksisë”, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Agjencia hapësinore filloi të kërkonte për oficerin e saj të ri për mbrojtje planetare, dikush i aftë për të ruajtur planetin nga “ndotja mikrobike nga planetët e tjerë”.

Jack Davis nga New Jersey, një “Kujdestar i Galaksisë” i vetë-shpallur, zgjoi interesimin e NASA-s.

“Unë mund të jem nëntë vjeçar, por mendoj se do të isha i përshtatshëm për punën”, tha Jack në letrën e shkruar me dorë.

Ai vazhdoi të rendiste përvojën e tij të punës ndëryjore.

“Kam parë pothuajse të gjithë filmat me alienë dhe gjithësi që mund t’i shoh”, shpjegoi 9-vjeçari.

Jack gjithashtu përshkroi aftësitë e tij të shkëlqyera motorike dhe aftësinë për të mësuar shpejt dhe zbatuar koncepte të reja. “Unë jam i shkëlqyeshëm në video lojëra”, tha ai. “Unë jam i ri, kështu që mund të mësoj të mendoj si një alien”.

NASA iu përgjigj letrës dhe Jack madje mori një telefonatë nga Drejtori i Kërkimeve Planetore Jonathan Rall.

Në letër, ata përgëzuan Jack për interesimin e tij dhe ofruan disa njohuri shtesë për punën.

“Bëhet fjalë për mbrojtjen e Tokës nga mikrobet e vogla kur sjellim shembull nga Hëna, asteroidet dhe Marsi. Është gjithashtu për mbrojtjen e planetëve dhe hënave të tjera nga mikrobet tona, ndërsa ne me përgjegjësi eksplorojnë sistemin Diellor”, shkroi James L. Green, drejtori i NASA-s, divizioni i shkencës planetare.

Ndërsa NASA nuk i ofruan punë vogëlushit, nuk ishte një refuzim i plotë.

“Ne jemi gjithmonë në kërkim të shkencëtarëve dhe inxhinierëve të ardhshëm të ndritshëm për të na ndihmuar, kështu që shpresoj që ju do të studioni shumë dhe do të keni sukses në shkollë”, tha Green.

Duket se Jack nuk do të zëvendësojë Catharine Conley, e cila renditet si oficerja aktuale për mbrojtjen planetare të NASA-s, dhe nuk do të paguhet 127.000 dollarë në vit tani, por ndoshta në të ardhmen.

“Shpresojmë të shohim këtu në NASA një nga këto ditë”, shtoi Green. /Insajderi.com