Lajme

“5G”/ Reagon ambasada e SHBA: Gazetari shkel e shko dhe çorientuese

Ndërtimi i rrjetit 5G nga kompania kineze Huaw

Ndërtimi i rrjetit 5G nga kompania kineze Huawei ka shkaktuar debate në opinionin publik në Shqipëri, po ashtu ka krijuar impakt te qytetarët. Për këtë ka reaguar ambasada e SHB-ve në Tiranë e cila shprehet:

“Faktet kanë rëndësi. “Gazetaria” shkel e shko dhe çorientuese, që synon të shtrembërojë politikën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për rrjetin 5G, nuk e ndryshon të vërtetën. Faktet janë këto: Shtetet e Bashkuara e mbështesin qasjen e matur dhe të përgjegjshme të Shqipërisë për rrjetin 5G. E Ngarkuara me Punë, a.i. Leyla Moses-Ones e tha këtë javën e kaluar në Konferencën “Politika e Sh.B.A. në Ballkanin Perëndimor”: “Shqipëria tashmë po bën gjënë e duhur duke ushtruar vigjilencë në mbrojtje të rrjeteve të saj. Edhe një herë, disa gjëra në Shqipëri thjesht nuk janë për shitje”.

(lajmi ne perditesim)