Lajme

12 vrasje në familje gjatë këtij viti në Kosovë

Këtë vit numri i vrasjeve brenda familjeve në Kosovë është rritur në krahasim me 2019-ën.

Në vitin e kaluar, sipas statistikave të Policisë së Kosovës, kishte shtatë vdekje. Ndërkohë, në 2020-ën janë kryer gjithsej 12 vrasje në familje.

Këtij numri iu shtua sot edhe një rast në Prizren, ku babai vdiq si pasojë e plagëve që ia shkaktoi djali i tij.

Shkaktare për rritjen e numrit të këtyre krimeve në këtë kohë, sipas psikologëve, është edhe pandemia.

Prandaj, ata sugjerojnë që në këtë periudhë qytetarët të krijojnë rutinë të re dhe ta largojnë mendjen nga problemet ekonomike, të cilat besohet të jenë shkaktarët kryesorë të vrasjeve në familje.